Optimalisatie van processen levert tijdwinst op, voorkomt chaos en verbetert communicatie

De administratie is het hart van een bedrijf. Dat moet kloppen. Hoe fijn zou het zijn als alle processen maximaal op elkaar zijn afgestemd? Als medewerkers alleen tijd steken in werk dat moet gebeuren? Als er geen zaken verdwijnen of dubbel worden gedaan? Als het werken gemakkelijker wordt?
Ik kan je daarbij helpen. Samen met medewerkers en directie, bespreek ik eerst de huidige administratieve processen. Wie doet wat? Waarom? Met welk doel? Weten mensen van elkaar wat ze doen? Zou het niet handiger zijn als….? Alle handelingen worden uitgediept. Doordat ik luister, vragen stel en letterlijk naast de werknemer zit, kom ik erachter waar knelpunten zitten. En daardoor: waar winst te behalen is. Misschien is een medewerker beter elders in het bedrijf op zijn plek, kan een nieuw softwarepakket uitkomst bieden of maakt de administratie nog geen gebruik van alle mogelijkheden van het huidige systeem.
Doordat ik bij veel verschillende bedrijven over de vloer kom, ken ik nieuwe (technologische) oplossingen en weet ik wat werkt en wat niet werkt.
Optimalisatie van processen levert tijdwinst op, voorkomt chaos en verbetert communicatie. Daarnaast, en dat levert de meeste winst op, zie ik dat werknemers met veel meer plezier aan de slag gaan omdat frustratie is weggenomen.
Als dat geen mooie uitkomst is!

Overige diensten

APK

Je bedrijf groeit en krijgt met steeds meer (administratieve) processen te maken. Soms…

Lees verder

Projectbegeleiding

Je hebt een project uit te voeren in je bedrijf. Naast alle reguliere werkzaamheden die gewoon…

Lees verder

Hands-on

Heb je extra kracht nodig? Is een medewerkster zwanger, is een medewerker ziek of heb je…

Lees verder

Ik krijg moeiteloos de problemen boven water, en kan vervolgens ook de juiste oplossing bieden

Contact opnemen

Jacqueline heeft ons administratieproces geoptimaliseerd, het is efficiënter en gestroomlijnder geworden

Ze heeft het hele proces onder de loep genomen, van onze cliëntregistratie tot en met de financiële administratie. Jacqueline gaat net zo makkelijk om de tafel met het management als met de mensen op de werkvloer. Ze houdt mensen een spiegel voor met als doel je te helpen je het werken gemakkelijker te maken.

Marc Offenberg – leidinggevende administratie Stichting Woon- en Zorgcentrum Humanitas

Uitgebreide referenties